Ervaringen

Ik was van plan om geen ervaringen te delen op mijn site. Want hoe doe je dat eigenlijk? Alleen de goede ervaringen plaatsen? Of een pagina waar iedereen zelf zijn of haar ervaringen kan delen? Uiteindelijk heb ik er toch maar voor gekozen om zelf wat ervaringen te plaatsen. Ik merk dat mensen het prettig vinden om te lezen wat de ervaringen bij mij waren, misschien jij ook wel. Goeie ervaringen zijn natuurlijk geen garantie. Een klik hebben met elkaar is heel belangrijk, misschien wel het belangrijkst. Maar lees gerust de ervaringen van anderen door.

Wij zijn Rene en Suzan, in januari zijn we 24 jaar getrouwd. We hebben een fijn huwelijk en konden altijd goed praten. De afgelopen tijd raakten we elkaar steeds meer en meer kwijt. Het leek net of we allebei een andere taal spraken en elkaar niet meer konden verstaan en begrijpen. Irritaties en woordenwisselingen zorgden ervoor dat de sfeer er niet fijner op werd in ons gezin. Rene stapte dan letterlijk uit de verbinding, terwijl Suzan keihard haar best deed om de sfeer gezellig en de ballen in de lucht te houden. Dit werkte niet en het zorgde voor verwijdering. Hier wilden we allebei wat aan doen  en  daarom hebben we een aantal gesprekken huwelijkstherapie gehad bij Bennie.

Bennie heeft ons geleerd dat de basis in ons huwelijk goed is, maar dat we door bepaalde patronen elkaar kwijtraakten. We hebben geleerd om die patronen te herkennen, te erkennen en te accepteren van elkaar. Daarbij hebben we geleerd om op zoek te gaan naar onze diepere laag. Dat klinkt heel mooi, maar je weet pas wat ermee bedoeld wordt als je die gesprekken aangaat met elkaar. Bennie liet ons dat zelf ontdekken, maar stuurde onze gesprekken op een respectvolle en rustige manier.

Dankzij de gesprekken met Bennie hebben we de verbinding weer gevonden die we kwijt waren. Hij heeft ons laten ervaren dat het niet erg is om hulp te zoeken, maar juist heel stoer en waardevol. Het is ons het zeker waard geweest. Bennie heeft ons handvaten gegeven om samen verder te gaan. In onze gesprekken grijpen we nog vaak terug naar de dingen die hij ons geleerd heeft.
Januari 2022
Rene (48) en Suzan (47)

================================================================================================

Samen met mijn man ben ik bij Bennie Vliek geweest voor huwelijkstherapie. Tijdens die gesprekken kwam ik tot de ontdekking  dat ik persoonlijk ook coaching nodig had. Ik vond het fijn dat naast de huwelijkstherapie ook individuele gesprekken konden plaatsvinden. Zoals Bennie het zelf op zijn site beschrijft, zo heb ik het de afgelopen maanden echt ervaren. Hoewel ik altijd van mezelf vond dat ik sterk en onkwetsbaar was, merkte ik dat ik vastliep. Waar ik altijd voor- en  met anderen bezig was , dacht ik niet aan mezelf. Ik kon me niet meer ontspannen, voelde me niet echt en wist niet precies meer wat ik wilde.

Bennie is kundig en ik heb veel van hem geleerd. Hij leerde me patronen zien die ik onbewust al vele jaren in stand hield. Tijdens de gesprekken luisterde hij, vroeg door en hield hij me een spiegel voor. Dat vond ik best spannend en soms ook moeilijk en confronterend. Het verwarde me , maar zette me echt aan het denken.  Het was net of er wat werd aangeraakt, in mijn binnenste. Bennie gaf me alle ruimte om na te denken en ermee aan de slag te gaan, op mijn eigen wijze en ritme.
Bennie is respectvol en toegankelijk. Ik voelde me veilig en vertrouwd. De muren van onkwetsbaarheid brokkelen wat af en ik ben aan het leren om echter en bewuster te leven. Ik heb voldoende handvaten meegekregen om er zelf mee aan het werk te gaan. Daarbij weet ik dat ik altijd bij hem aan kan kloppen als ik weer dreig vast te lopen. Bennie schrijft op zijn site dat het geloof in God hem inspireert en verweven is met wie hij is. In onze gesprekken heb ik dat zeker aan hem gemerkt en gezien. Naast een fijne coach zie ik hem echt als instrument van God, die me heeft leren zien dat ik geliefd ben en er mag zijn.

December 2021,
Suzan, (47 jaar)

================================================================================================

“Jij mocht mij tot zegen zijn, naast mij lopen op de reis,
zoeken naar verbondenheid, dwars door alle strijd.
Jij mocht wijze woorden spreken, zwijgen als dat nodig was.
Jij mocht delen en geven wat ik mistte.
Jij mocht mij tot zegen zijn, vol van liefde zoals Hij,
in de wetenschap dat elke stap vol van leven mag zijn,
omdat Jezus bij ons is!”

Al luisterend naar het nummer ‘Mag ik jou tot zegen zijn’ van Sela, dacht ik aan wat jij voor mij de afgelopen weken hebt mogen betekenen.

Juni 2020
Vrouw, (46 jaar)

================================================================================================

De gesprekken met Bennie heb ik als waardevol ervaren. Hij liet me inzien in welke patronen ik – onbewust – vast zat en dat ik er vooral op gericht was, om te doen wat anderen van me leken te verwachten. En misschien nog belangrijker: de achtergrond daarvan leerde ik inzien. Bennie wist rust te brengen in de gesprekken. Ik ervaarde ruimte en veiligheid om te delen en vragen te stellen. Bennie had een luisterende houding en ik ervaarde erkenning. Hij benoemde ook pijnpunten. Lastig, maar inzicht gevend. Helpend. Er was openheid om iets uit te praten, wanneer we op een ander ‘spoor’ zaten. Ontzettend waardevol, dat ik heb mogen leren om minder afhankelijk te zijn van wat anderen van me lijken te verwachten en meer in ‘vrijheid’ te mogen leven. Om te leren dat ik er mag zijn.

In de afgelopen tijd is het meer voor me gaan leven hoe God in liefde, genade en ontferming naar me kijkt. Zoals de vader uit ‘de gelijkenis van de verloren zoon’, zo bewogen en vol ontferming is God.
April 2022
Vrouw, (40 jaar)