Relatietherapie

Vraag je je wel eens af waarom je eigenlijk nog bij elkaar zou blijven? Heb je vaak ruzie of het idee dat jullie relatie vastloopt? Wacht niet te lang, maar zoek hulp! Relatieproblemen leveren vaak stress of andere klachten op. Voorbeelden heb je waarschijnlijk niet nodig; die weet je zelf wel.

Problemen die we tegenkomen:
problemen in je communicatie, je voelt je niet begrepen
steeds weer ruzie
– je voelt dat je langs elkaar heen leeft
seksuele problemen
vermoedens dat de ander vreemd gaat
je bent vreemd gegaan, maar je durft er niet over te praten

Werkwijze
Ik werk vanuit de hechtingstheorie, in combinatie met Gestalt- en ervaringsgerichte therapie. Daarnaast gebruik ik onderdelen vanuit de Emotionally Focused Therapy (EFT) van Sue Johnson. Hierbij kijken we naar onze eigen geschiedenis, we leren het patroon te herkennen en te begrijpen in je relatie, welke angsten en behoeften hierbij een rol spelen en leren we hulp en steun te vragen om uit het patroon te stappen. Een belangrijke essentie is de aandacht voor het ontwikkelen van zowel autonomie als verbondenheid.

Soms zijn een paar gesprekken al voldoende, soms is wat meer nodig om weer echt verbonden te zijn en elkaar weer echt te begrijpen.

Scheiding
We moeten ook eerlijk zijn: soms lukt het niet. Er is teveel gebeurd. Scheiden veroorzaakt diepe pijn en eenzaamheid bij de partners, kinderen en familie. Hoe kun je weer verder, hoe voorkom je dat je terechtkomt in een vechtscheiding. Het is een diepgaand proces dwars door ontkenning, boosheid en verdriet heen, naar acceptatie en zoekend naar een weg in de nieuwe realiteit. Ook hier kan en wil ik jou of jullie in bijstaan.