Relatietherapie

Vraag je je wel eens af waarom je eigenlijk nog bij elkaar zou blijven? Heb je vaak ruzie of het idee dat jullie relatie vastloopt? Wacht niet te lang, maar zoek hulp! Relatieproblemen leveren vaak stress of andere klachten op. Voorbeelden heb je waarschijnlijk niet nodig; die weet je zelf wel.

Problemen die we tegenkomen:
problemen in je communicatie, je voelt je niet begrepen
steeds weer ruzie
– je voelt dat je langs elkaar heen leeft
seksuele problemen
vermoedens dat de ander vreemd gaat
je bent vreemd gegaan, maar je durft er niet over te praten

Werkwijze
We kijken naar jullie eigen geschiedenis, proberen patronen te herkennen en te begrijpen in jullie relatie, welke angsten en behoeften hierbij een rol spelen en leren hoe je hulp en steun kan vragen om uit het patroon te stappen. En niet onbelangrijk: hoe jullie wel of niet communiceren! Een belangrijke essentie is de aandacht voor het ontwikkelen van zowel autonomie als verbondenheid.
Dit doe ik middels een no-nonsense aanpak, met een vleugje humor.
Juist ook voor de mannen die ‘al dat gepraat’ maar niets vinden, probeer ik op een laagdrempelige manier, zonder teveel gedoe, maar wel to the point de gesprekken vorm te geven.

Ik ben opgeleid als relatietherapeut door Gineke Klinkhamer van Bureau de Roos en Jean Pierre van de Ven, relatietherapeut en psycholoog en schrijver van diverse boeken op het gebied van relaties en seksualiteit.
De visie van bovenstaande personen draag ik uit, daarnaast gebruik ik onderdelen vanuit de Emotionally Focused Therapy (EFT) van Sue Johnson.

Soms zijn een paar gesprekken al voldoende, soms is wat meer nodig om weer echt verbonden te zijn en elkaar weer echt te begrijpen.

Scheiding
We moeten ook eerlijk zijn: soms lukt het niet. Er is teveel gebeurd. Scheiden veroorzaakt diepe pijn en eenzaamheid bij de partners, kinderen en familie. Hoe kun je weer verder, hoe voorkom je dat je terechtkomt in een vechtscheiding. Het is een diepgaand proces dwars door ontkenning, boosheid en verdriet heen, naar acceptatie en zoekend naar een weg in de nieuwe realiteit. Ook hier kan en wil ik jou of jullie in bijstaan.