Over mij

Mijn naam is Bennie Vliek, 50 jaar, getrouwd met Jolanda en (schoon)vader van 3 dochters en 2 schoonzonen in de leeftijd van 23-27 jaar en opa van 2 kleinzonen. Opgegroeid op een boerderij in Ermelo en werkzaam als adviseur bij de afdeling Ontwikkeling & Advies bij ’s Heeren Loo.

Bij ’s Heeren Loo heb ik de afgelopen jaren gewerkt in de ondersteunende diensten (leidinggevende, proces- en projectmatige en adviesfuncties) van de gehandicaptenzorg.

In 2008 werd ik overspannen. Ik deed vooral wat anderen van mij verwachtten en had eigenlijk geen idee wat ik zelf wilde. Gaandeweg kwam daar verandering in. Uiteindelijk heb ik de stap gezet om een 4-jarige opleiding te volgen tot psychosociaal therapeut. Eén van de betere besluiten in mijn leven. In die vier jaar heb ik geleerd naar mijzelf en naar mijn diepste drijfveren te kijken. Wie ben ik en wie wil ik zijn. Voor mijzelf, maar ook voor de ander. Een boeiende periode. Daarnaast kreeg ik de juiste kennis en vaardigheden om anderen te helpen in de lastigere en soms moeilijke perioden van het leven. Daar waar het vastloopt, schuurt, verwart en benauwt.

Ik kan mensen niet helpen om beter (de zogenaamde betere versie van jezelf) te worden. Wel kan ik mensen helpen ‘echter’ te worden. Bewuster. Er kunnen namelijk allerlei oorzaken zijn in het leven die ervoor zorgen dat de energie blokkeert. Steeds terugkerende patronen die belemmeren. Naast een plek van rust en reflectie, wil ik respectvol en deskundig advies bieden.

Als laatste, maar niet onbelangrijk, vind ik mijn identiteit in de Ene. De God van de Bijbel laat steeds opnieuw zien betrokken te zijn op het leven van mensen en relaties. Dit geloof inspireert mij en is verweven met wie ik ben.
Het kan zijn dat jij niets hebt met God of het geloof. Ook dan wil ik graag met je oplopen. Ieder mens is uniek. Ieder mens heeft het recht om gezien te worden en een benadering te ontvangen die bij hem of haar past.